Eilen olin kirjoittanut piiitkän postauksen ja yhdellä väärällä painalluksella se kaikki hävisi bittiavaruuteen... Alkoi hermostuttamaan siihen malliin,että oli paras luovuttaa. Tänään sitten uusi yritys.

-----

Koululla on menossa "12 days of Christmas"-keräys. Lapset keräävät köyhille lapsille koulutarvikkeita. Jokaiselle 12 keräyspäivälle on valittu eri aihe ja tänään he veivät kolme vihkoa. Jos olen oikein ymmärtänyt, lapset antavat lahjapussinsa sitten henkilökohtaisesti eteenpäin ja tapaavat toisensa.

Hieno idea ja ainakin meillä pojat ovat ottaneet asian ihan tosissaan. He ovat kasvaneet viime vuosien aikana siihen, että hyväntekeväisyys on osa normaalia elämää. He ovat lahjoittaneet lelujaan, vaatteitaan ja rahaa apua tarvitseville. Kiinassa oli keräyksiä orpokoteihin, maanjäristyksen uhreille, "migrant lasten" kouluihin jne. Eräänä syksynä maksoimme yhden vähävaraisen perheen pojan lukukausimaksun, se ei todellakaan ollut meille iso raha, mutta sille pojalle se oli suuri asia. Hän pääsi jatkamaan koulunkäyntiä.

Mieluummin annan enemmän todellisiin keräyksiin kuin nakkaan muutaman rupian tai paisen auton ikkunasta ammattikerjäläisille.

-----

Koululla turvallisuusasiat ja vartiointi on otettu nyt todella tosissaan. Uhka  hyökkäyksiin on olemassa eli se ei ole mitään ylireagointia. Mutta toisaalta en tykkää tavasta jolla esim. Esikoisen opettaja puhuu uhasta. Hän oli kertonut paikallislehdissä sanotun, että seuraavat iskut kohdistuvat kansainvälisiin kouluihin...

Eilen koululla oli ollut sitten "lock down"-harjoitus. Harjoituksessa lapset kävivät läpi miten/minne piiloutuvat jos tulee isku ja hälytys. Esimerkiksi vessassa ollessaan heidän tulee lukita ulko-ovi, mennä vessakoppiin, lukita ovi, istua pöntölle ja nostaa jalat ylös. Luokkahuoneissa he kerääntyvät seinän viereen tiettyyn nurkkaan, kännykät laitetaan äänettömälle tai suljetaan ja ollaan HILJAA.

Toivottavasti todellista tilannetta ei koskaan tule.

-----

Turvallisuussyistä ei ole vielä varmaa toteutuuko ensi viikon jalkapalloturnaus. Esikoinen oli niin innoissaan siitä, että tuli valituksi edustamaan alle 15 vuotiaiden joukkueeseen. Ja nyt meidän Torres on niin allapäin kun varmuutta asiaan ei  ole tullut. Oma opettajakin oli kommentoinut tyyliin "hieno uutinen, pääset osallistumaan joulunäytelmään..." . Olisihan se ollut upeeta pelata 5 päivää pelkästään jalkapalloa... ja missata viimeinen kouluviikko kokonaan ;-).

-----

Maanantaina lapset saivat ensimmäiset todistuksensa CIS:sta. Lukuvuosi on jaettu kolmeen termiin ja todistus tulee aina termin lopussa.

Kaikki kolme saivat hienot todistukset. Pääasiassa A:ta eri muodoissaan eli plussalla, miinuksella tai ilman. Ranska oli osoittautunut molemmilla pojilla hankalimmaksi ja siitä tuli B:t, mutta onko se mikään ihme kun hyppäsivät kelkkaan kesken kaiken ja mitään tukiopetusta missattujen asioiden suhteen ei ole ollut... Kuvittele itse jos hyppäisit ummikkona mukaan ryhmään joka olisi  opiskellut jo pari kuukautta.

Tästä on hyvä jatkaa ja yrittää pitää "numerot" samoina ja jopa parantaa.