Tervehdys! Takaisin Kiinasta ollaan. Blogitauko venähti hieman ajateltua pidemmäksi, mutta en vaan ole saanut aukaistua sanallista arkkuani.

Kiinassa oli IHANAA. Mitä siitä reissusta voisi muutakaan sanoa.

Intian jälkeen kaikki oli niin siistiä (!), hienoa, hyvin rakennettua(!), liikenne sujuvaa... Moottoritie oli vihdoinkin valmis ja Shanghaista hurautti Suzhouhun ilman yhtään tietyö- ja ruuhkaosuutta! Siinä vaiheessa kun käännyin moottoritieltä SIP:n tulliportille, tuntui kuin olisin ihan pian KOTONA.

(Sasulle: tama nakyma on otettu Singan risteyksessa Casalle pain. Casa jaa oikealle. Melkoinen Avenue, eikos! Ja se pilvenpiirtajakin on kohonnut jo maan tasalle ja nostokurkiakin jo tarvitaan!)

Oli mukava tavata ystäviä, ladylounastella, shoppailla tutuissa kaupoissa, tutuilla hinnoilla, istua pitkillä lounailla.. jopa 4 tuntia venähti aivan huomaamatta eräänä päivänä. Starbucks vajeen sain hoidettua pois myös erittäin hyvin.

Oli hauska nähdä tuttuja tarjoilijoita,

Kuten tama lao pengyou Ebonysta. "Ooh, Hilma de mama...Missa Hilma..oletteko muuttaneet takaisin? Reissun parasta seuraa oli myos rattaissa istuva pikkuherra. Voiko suloisempaa kaveria olla? Ei.

vesipoikaa, myyjiä, tailoria ja hänen vaimoaan seka tietenkin silkkikauppias-Meimeitä. Hanella on nyt Temppeliaukion ehdottomasti paras kauppapaikka (tuossa oli ennen soitinkauppa). Tilaa on nyt todella paljon!

Katselin Kiinaa pääasiassa vaaleanpunaisten lasien läpi ja yllättävän hyvin menikin. Mutta täytyy kyllä sanoa, että jotain kummaa niissä kiinalaisissa on. He saavat välittömästi minusta esiin pahimmat puoleni. Vaikka nyt suht hyvin kykeninkin itseni hillitsemään enkä kertaakaan käyttänyt F-sanaa heidän yhteydessään, niin silti verenpaine pääsi nousemaan useaan otteeseen. Jos kiinalaiset olisivat ja käyttäytyisivät kuin intialaiset niin Kiina olisi todellinen paratiisi.

Ja toki se, minkä takia Kiinaan ylipäätänsä menin käymään eli pisteen laittaminen onnettomuusoikeudenkäynnille onnistui hyvin. Vaikka välillä epäilyttikin, niin kyllä Kiinassa voi ulkomaalainenkin saada OIKEUTTA! Nyt ei enää tarvitse huolehtia siitä.

Jalkahierontaan ehdin kahtena iltana ja täytyy kyllä kehua Horizon Resortin hierontapaikkaa. Hieman "hinnakas", mutta siihen rahaan saikin hieman ekstraa eli kuorintaa ja vasarointia.

Ono Lifestylen pedikyyrissäkin kävin ja nyt koristaa varpaita dimangit ja on niin hyvin laitettu että.

Onossa todella otetaan asiakkaat huomioon vai mita sanotte tasta. Ei tarvitse kylmalle pontolle istuutua ;). Arvatkaas istuiko tuolle karvalle...

Kotiin palasin matkalaukku pursuten.

Lasten Vans, Hannah Montana

Calvin Klein-bokseri ja futiskenkävarastot on nyt täytetty. Suut makeina White Rabbit-karkeista, miehellä OIKEITA kunnollisia sulkapallosulkia ja Decathlonin urheilupaitoja, itsellä pashminoita moneen lähtöön ja pari laukkuakin. Dvd-, Wii- ja PS2-pelitäydennyksiä unohtamatta. Nauroinkin, että mun ei tarvitse tänä keväänä nenääni ulkona näyttää sillä katsomattomia leffoja on taas joka lähtöön. Nyt nyt piraattiteollisuutta kannatettu ihan urakalla, joten voi täällä Intiassa keskittyä sitten ihan aitoon tavaraan...

Ja ne taulut! Miten ihmeessä en koskaan ollut kävellyt Hongqiaon kukkamarkkinoilla erääseen taulukauppaan??? Nyt kävelin ja 5 taulua läks mukaan, pienet valmiiksi pingotettuina ja yksi iso rullalla. Tusinatauluja, tiedän. Mutta jotain kivaa niissä oli ja niitä ei voinut mitenkään jättää sinne. Tykkaan varsinkin noista naivistisista tytto- ja poika tauluista seka bambutuolissa istuvasta vauvasta.

Viimeisen yön nautiskelin Radissonissa Shanghaissa.

Tassa non-smoking floor kiinalaisen Radissonin tapaan:

Harmi vaan, että sää oli todella surkean tihkusateinen ja hieman latisti intoani kierrellä Shanghaita. Mutta tulipa vaan tehtyä yksi juttu mitä EN EHTINYT tehdä 4 Suzhoun vuoden aikana. Kävin nimittäin Shanghain Nanjing Lun KÄVELYKATUOSUUDELLA. Jotenkin kummasti onnistuin välttelemään sitä kadunpätkää 4 vuotta (olen käynyt siellä kuitenkin vuonna 1999).

Vuosittainen Kiinan reissu olis ihan kiva juttu. Tai vaikkapa joka toinen vuosi... Tai kolmas...