Eilinen vaalipaiva pyhitettiin lahes kokonaan kokkailulle.

Lapset olivat jo pitkaan toivoneet kiinalaista ruokaa jiaozeja, perunaa, parsaa jne. Eilen saimme sitten kasaan tarvittavat aineet lukuunottamatta cooking winea. Ei muuten mitenkaan liian helppoa loytaa Bangaloresta esimerkiksi hyvaa, ei nahistunutta kiinankaalta ja parsakaalia.

 1240536158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aamupaivasta vaansimme lounaaksi naudanliha-kiinankaali jiaozeja eli dumplingeja. Hieman harjoitusta vaatii... Ihan samanlaisilta eivat meidan dumplingit nayttaneet kuten kaupasta ostetut.

1240544851_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maku oli kuitenkin ihan ok, ensi kerralla maustamme hieman reippaammalla kadella. Mutta ah, miten hyvia ne olivatkaan kun niita dippasi soijakastikkeeseen...

1240544723_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiinalaisen ruoan laitossahan suurin osa ajasta menee alkuvalmisteluihin, pilkkomiseen, marinointiin, kymmenien eri ainesosien kadenulottuville asetteluun ja taalla Intiassa erityisesti kasvisten PESEMISEEN monella eri vedella... Alkuillasta aloitimmekin valmistelut illallista varten. Jossakin vaiheessa tajusimme, etta ruokaa oli tulossa jalleen kerran hieman yli meidan tarpeemme. Soitto naapuriin ja saimme heidat mukaan syomaan.

Teimme pahkinakanaa GONG BAO JI DING (onnistui hyvin, ehka hieman enemman olisi saanut olla tulisuutta=chilisoossia mukana):

1240544918_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

valkosipuliparsaa SUAN RONG XI LAN HU (parsa oli hieman liian kypsaa. Sen pitaa ehdottomasti olla al dente ja hivenen enemman suolaa ja valkosipulia ei olisi ollut pahitteeksi):

1240545015_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

osteriharka HAO YOU NIU ROU (onnistui myos erinomaisesti, seuraavan kerran lisataan hieman enemman vihreeta paprikaa ja sipulia):

1240545090_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja hapantulista perunaa SUAN LA TUDOU SI (siina ei kylla ollut mitaan hapanta eika tulista, liian pehmeiksikin perunat paasivat, mutta KAIKKI tuli siitakin huolimatta syotya ja kuvankin muistin ottaa vasta viime hetkella):

1240545958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiinalaisen kokkailun jalkeen keittio olikin kuin havityksenkauhistus. Hellan ymparisto oli taynna oljyroiskeita, tiskiallas pursusi, roskikset olivat taynna...

Ihan kovin heti ei kokata kiinalaista itse vaikka se niin hyvaa onkin...