On se ihan parasta, etta lapset tykkaavat koulunkaynnista.

Eilen kotiin koulusta palasi kolme innostunutta lasta. Jokaisella oli ollut vanhoja kavereita luokillaan ja bussimatka takaisin kotiin oli ollut tietty ihan huippua.

Joskus olemme miettinen kannattaisiko muuttaa lahemmas koulua, mutta lapset ovat tyrmanneet ajatuksen heti. He nauttivat reilun tunnin bussimatkoista ja lyhyt bussimatka ei houkuttele yhtaan. Kummallista porukkaa!

Ensimmainen koulupaiva oli siis mennyt hyvin.

Luokkakoot ovat tana vuonna erittain pienet. Koulun oppilasmaara on pienentynyt huomattavasti. Siihen vaikuttaa expattien maaran huima putoaminen seka uusi "eliittikoulu". Meilla ei kuitenkaan ollut mitaan tarvetta vaihtaa koulua vaan lapset jatkavat taman viimeisen vuoden kanadalaisessa. Olemme olleet opetukseen tyytyvaisia ja toivottavasti olemme edelleenkin. He ovat joutuneet vaihtamaan koulua hieman liian usein jo tahan mennessa, joten miksi turhaan stressata lapsia ylimaaraisilla ja tarpeettomilla koulunvaihdoilla.

Taalla tapahtui siis aivan sama juttu kuin Suzhoussa kun Dulwich aloitti. Mielettomalla mainonnalla ja huimilla lukukausimaksuilla he saivat houkuteltua ihmisia kokeilemaan onko ruoho vihreampaa aidan toisella puolella ja eihan se todellakaan aina ole. Ei osoittautunut Dulwich sen paremmaksi kouluksi kuin SSIS:kaan ja tuskin niin kay taallakaan.

Silloin kun haimme kouluun meille kerrottiin, etta opettajista 80% on ulkomaalaisia. Talla hetkella tilanne on tainnut kaantya painvastaiseksi. Toivottavasti silla ei ole ainakaan kovasti huonontavaa vaikutusta. Valilla aina unohtaa, etta englanti on hyvin monen intialaisen aidinkieli eli he ovat 'native speakereita'. Onneksi koulu kuitenkin hieman katsoo, etta kovin voimakkalla intialaisella aksentilla varustettuja opettajia ei ole ollut ainakaan englannin opettajina. En hirveasti riemuitsisi jos lasten aksentti muuttuisi intialaiseksi...

Prinsessan ope on kuitenkin Kanadasta, Keskimaisen Etela-Afrikasta ja Esikoisellahan opettajat vaihtuvat aineiden mukaan.

Koulussa on kuulemma myos suomenkielentaitoinen opettaja! Han on ESL(English as a second language)-opettaja. Minulle ei kuitenkaan selvinnyt onko han suomalainen vai muuten vaan suomenkielentaitoinen, silla han ei opeta meidan lapsia. Opettajien nimilista ei antanut hirveasti osviittaa. Toivottavasti kuitenkin tormaan haneen joku paiva :).

Aikaiset aamut ovat siis alkaneet. Tanaan kello soi klo 06:00 ja lapset istuivat bussissa 06:45.

Pitka paiva on talla aidilla edessa :). Onneksi suunnitelmissa on kuitenkin uuteen Forum Mall'iin tutustumista.

Siita se taas lahtee. Expatin vaimon arki.