Meille on kehkeytynyt melkoinen ongelma kouluruokailun suhteen.

JOKAINEN paiva lasten ensimmaiset kommentit koulusta tullessa ovat "Hirvee nalka, en voinut syoda mitaan koulussa". Tarkemmin kysellessa selviaa, etta he ovat syoneet ehka pelkkaa chapattia.

Eilen sitten Esikoinen oli erityisen surkeana ja nalkaisena ja rukoili suorastaan minua valmistamaan taksi paivaksi hanelle home lunchin.

Illalla sitten tein ison kipon hedelmasalaattia ja otin ruisleipia sulamaan.

Aamulla sitten aloin pakkaamaan lapsille home lunchia.

Ongelmaksi osoittautui se, etta meilla on vain kaksi pienta kylmalaukkua. Prinsessalla oma High School Musical-laukkunsa ja Keskimmaisella Pirates of Caribbean.

Koska Keskimmainen ei halunnut home lunchia ("hanhan ei mitaan hedelmasalaatia syo"), pakkasin Esikoisen lounaan sitten Keskimmaisen kylmalaukkuun. Iso purkki hedelmasalaattia ja suomalaista ruisleipaa maksamakkaralla.

Mutta arvatkaapas kelpasiko?

Noup.

Ei tietenkaan 7. luokkalainen voi ottaa tuollaista kylmalaukkua kouluun.

1253162744_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei edes jos sen PIILOTTAISI muovipussiin.

1253162756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Han teki paatoksen syoda koululounaan. Vaikkapa sita chapattia.

Minulla on sitten tanaan lounaana hedelmasalaattia ja maksamakkaraleipaa.

Aamu oli taas yksi malliesimerkki teini-ikaisen aidin tavallisesta aamusta.

PS. Olisi ihan oikeesti kiva tietaa onko se kouluruoka todella noin syomakelvotonta vai onka tama ihan lasten omaa keksintoa???? Ruokalista ainakin vaikuttaa netissa todella hyvalta, mutta... 

Kyllahan tuollainen syomattomyys pian vaikuttaa lasten oppimiseen ja keskittymiskykyynkin kun koko ajan mennaan eteen pain matalalla energiatasolla ja kotiin tullaan liian nalkaisina ja paansarkyisina kun verensokeri on laskenut liikaa. Ja meidan suvussa verensokeritason heilahtelut huomaa kylla ymparistokin ;-).