Tänä  aamuna heräsin klo 05:00. Mä en kestä , nytko se JO alkaa???!!!!! Suomeen lähtöönhän on vielä 7 yötä ja minä alan jo kärsimään unettomuudesta...

Matkalaukut ovat jo levällään pitkin taloa ja yksi jopa jo kiinni. Vaatteita ei laukkuihin paljon tule. Kävin läpi lasten talvivaatevarastot ja löysin esim. Esikoiselle peräti yhdet farkut ja 2 pitkähihaista trikoopaitaa ja hupparin.  Ja luonnollisestikaan en muista yhtään mitä heidän Suomen vaatekaapeissaan odottaa. Todennäköisesti vinot pinot liian pieniä vaatteita...  Prinsessan tilanne on onneksi paljon parempi, kiitos Kiina-vaatelähetyksen. No, me muut pärjäämme varmasti lentokentältä autoon ja autosta kotiin. Ja maanantaina sitten Henkkamaukkaan.

Tällä viikolla aika on kulunut kivasti palapelin ääressä. Lapset sen aloittivat, mutta hyvin äkkiä kyllästyivät. 1000 palan Nuuskamuikkus-palapeli on ihan oikeesti todella haastava!

1259295674_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Palapelin ohella olen kirjoitellut viime päivinä paljon LISTOJA. Löytyy joulukorttilistoja, lahjalistoja, mitä-teen-ennen-Suomeen-lähtöä-lista, joulumenyy-lista, mitä-ostan-Suomesta-lista... Mulla on aivan ihanan jouluista listapaperiakin ;-).

1259295981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ajatukset ovat jo ihan täysillä Suomessa... Viime yönä mietin jo joulukuusen paikkaakin ja tajusin, että se tulee tuottamaan onegelmia. Ainoa luonteva paikka olisi takan vierellä, mutta sitten ei takkaa paljon lämmitettäisi. Tuon ongelman kanssa menee varmasti pari aamuyötä.

Esikoinenkin kyseli jo joulupöytään “taikasinappia”, se kuulemma kuuluu ehdottomasti oikeaan jouluun. Taikasinapiksi hän kutsuu Lions Clubilaisten keittämää ja myymää todella hyvää sinappia, jota ostimme aikoinaan joka joulu ja sitä kuulemma myydään miehen työpaikalla edelleenkin, myös tänä jouluna!  Vieläköhän sen mukana tulee sininen,käsintehty muki?

Lapset toivat eilen ensimmäisen termin todistukset kotiin. Tai siis Keskimmäinen ja Prinsessa. Yläastelaisten todistukset postitetaan koululta kuriirilla ja vielä ei ole perille tullut.  Samalla tyylillä mennään kuin ennenkin, A:ta eri versioilla ja muutama B seassa. Keskimmäisellä tuottaa hieman ongelmia ranska, mutta eipä siitä stressiä oteta. Opettaja kyllä kannusti MEITÄ vanhempia auttamaan ranskan läksyissä. Okei, ihan kiva ajatus, mutta kun kummaltakaan meistä ei ranska käänny, ei edes minulta joka olen ranskaa puolitoista vuotta opiskellut (osaan sanoa nimeni ranskaksi, mutta en edes esim. laskea kymmeneen).

Jotta joulun stressaamisessa ei olisi tarpeeksi, olen alkanut stressata meidän viimeisestä recreation-reissusta. Enpä olisi ikinä uskonut, että jossakin vaiheessa tulisi hetki jolloin en millään innostu lomamatkasta. Ensi keväälle on kuitenkin luvassa jo Delhi tammikuussa ja SriLanka helmikuussa. Keväälle pitäisi sijoittaa myös hieman pakollista “kotimaanmatkailuakin”, ehkäpä Chennain suunta tai Kerala. Mihin väliin siinä sitten vielä jonkin ulkomaanmatkan sijoittaisi?

Mutta pieni idea minulla on kuitenkin itämässä... Pääsiäislomallahan olisi aikaa matkata jopa hieman kauemmaksikin (2x4h lennot). Lapset siitä ainakin riemastuisivat ylikaiken ja en usko, että mieskään pahakseen panisi. Eikä tarvitsi Esikoisenkaan alkaa toivelomaansa matkarahoja mustikanpoiminnalla hankkia...

Ehkä perun sanani stressaamisesta jo nyt, sillä idea alkaa tuntua hetki hetkeltä paremmalta...