Nyt se sitten alkoi! Nimittäin viimeinen puolivuotinen Intiassa. Luvassa varmasti kiireinen ja tapahtumarikas kevät, sillä nythän pitää tietenkin tehdä ja nähdä KAIKKI se, mikä on jäänyt puolentoista vuoden aikana tekemättä.

Suomesta lähteminen oli luonnollisestikin haikeaa, mutta yllättävän helppoa. Mielellään tietenkin sinne olisi jäänyt, mutta jäädään sitten ensi kesänä. Joululoma  oli hyvin rentouttava ja onnistunut. Ihanista pakkasistakin pääsimme nauttimaan ja lumesta. Suomijoulua ei voita mikään! En todellakaan voi kuvitellakaan lähteväni jouluksi aurinkorannoille. Se pilaisi jouluihmisenä fiilikseni kokonaan. Neljä viikkoa meni valitettavasti liian nopeasti, että olisin ehtinyt kaikkia ystäviä näkemään saati soittelemaan (jämähdän “kaappiin” aina pariksi viikoksi Suomeen tultuani).

Lähtöfiilistä nostatti kovasti se, että meillä oli porukassa ainakin kaksi erittäin innostunutta lähtijää, sillä saimme seuraaviksi kolmeksi viikoksi mukaamme vanhempani.

On ollut muuten tässä pari päivää ihan sellainen fiilis, että jokohan alan ihan oikeasti tottua ja kotiutua tänne Intiaan!?

Juhlan aihettakin on viime päivinä ollut. Prinsessa täytti kokonaiset 8 vuotta ja sitä juhlistettiin kakulla mummon ja ukin kanssa. Synttäribileitä kovasti suunnitellaan ratsastustallilla järjestettäväksi, mutta näyttää aikataulullisesti melkoisen hankalalta. Nyt neidin löytää parhaiten leikkimästä  Schleissin hevosillaan ja tallillaan. Heppahöperyys siis vaan kasvaa, toihan joulupukkikin melkoisen määrän heppakamaa turvaliivistä raippaan, sukkiin ja ratsastuskäsineisiin...

Suomessa paukkuvat pakkaset, mutta ei täällä Bangaloressakaan liikaa hikoilla! Uskomatonta mutta totta. Intiassakin voi palella. Öisin käy lämpömittari jopa alle 15 asteessa ja eilenkin värjöttelimme kananlihalla 24 asteessa. Toisaalta ihan kiva, en valita siis, sillä pian taas tarkenee ihan kunnolla. Ja “vanhuksillekin” huomattavasti miellyttävämpää kuin yli 30 asteen helteet.

Seuraavien viikkojen aikana saan taas olla turistina ihan kunnolla. Suunnitelmissa on käydä parissa temppelissä, Lalbaghin puistossa, tehdä päiväretki Mysoreen palatsia ja mustaa härkää ihailemaan jne. Vanhempieni loman lopuksi vietämme 4 päivää Delhissä ja Agrassa. Tulee sitten TAJ MAHALkin nähtyä. Sehän on Kiinan muurin kaltainen nähtävyys, eli jos asut Intiassa ja et ole nähnyt Taj Mahalia, et ole nähnyt mitään...

Koetan jossakin vaiheessa laittaa kuviakin, sillä turistien seura tekee kaltaisekseen ja olen räpsinyt pitkästä aikaa jopa kuvia auton ikkunasta ja hieman muualtakin.