Tällä viikolla olen ollut varsinainen sohvaperuna. Tasaisin väliajoin olen siirtynyt sohvan läppärinurkasta leffanurkkaan.

Kiinasta sain päivieni ilahduttajiksi vinon pinon uutuusleffoja. Siinä minulla onkin urakkaa, että saa ne katsottua kevään aikana. En ole mikään asiaan perehtynyt elokuva-arvostelija vaan leffat ovat minulle joko hyviä, huonoja tai siltäväliltä.

Ensimmäisenä katsoin "Fame". Aikoinaan silloin kauan sitten Fame oli ehdottomasti suosikkisarjani. Uusi versio siitä leffasta ei ollut ihan sitä samaa, mutta kuitenkin ihan yllättävän hyvä siirto nykyaikaan. Joskus ne vuodet tekee tehtävänsä ja aina nuo "teinileffat" eivät iske, mutta Fame oli poikkeus.  

Seuraavina vuorossa olivat "Couples Retreat" ja "It´s Complicated", jotka molemmat olivat hyviä.  Ehkä Meryl Streepin tähdittämä It´s Complicated kuitenkin parempi. Voisinpa jopa sanoa, että yksi viime aikojen parhaimmista. Meryl Streep on vain sitten yksi parhaimmista näyttelijöistä, niin hyvä että!

Yritin myös katsoa elokuvan "Precious", mutta siitä ei tullut mitään. Leffan tekstitykset olivat kiinalaiseen tyyliin ihan mitä sattuu ja ilman tekstitystä oli suorastaan sula mahdottomuus saada selvää ja ymmärtää harlemilaista african-american aksenttia. Harmi. Se leffa täytyy kuitenkin hankkia sitten kun siinä on mukana oikea tekstitys, oli nimittäin aika vaikuttava.

Olen myös käynyt ensimmäisen kerran intialaisessa leffateatterissa! Tarkoituksena oli mennä katsomaan MY NAME IS KHAN, mutta luonnollisestikaan sitä ei mene englanninkielisellä tekstityksellä. 2 tuntia 40 minuuttia arvailua ja epätietoisuutta ei sitten kuulostanutkaan houkuttelevalta, vaan päädyimme Valentine´s Dayn kunniaksi katsomaan Valentine´s Day. Paljon hyviä näyttelijöitä ja mukava juoni. Tykkäsin!

Intialaisia piirteitä leffareissussa oli lipun hinta (120 rupiaa eli 1 euro 90 senttiä), kansallislaulu ennen leffan alkua ja väliaika. Koska leffateatteri sijaitsee ihan kävelymatkan päässä Forum Value Mall´lla, päätin käydä kevään aikana katsomassa kaikki mahdolliset englanninkieliset leffat mitkä suinkin kiinnostavat. Ja eihän sitä tiedä vaikka menisi ihan hindin kielisiäkin katsomaan, pääseehän sieltä kesken pois eikä tule konkurssia sen takia.

Olen viime aikoina katsomut useampia Bollywood-leffoja ja täytyy sanoa, että pientä hurahtamista on jo ilmassa. Olen ostanut niitä dvd´inä itselle ja nauttinut lentokoneessa paristakin hyvästä leffasta, kuten Love Aaj Kal. Deepika Padukone on uusi suosikkini! Tiesittehän te kaikki tietysti sen, että tämä näyttelijätär on vähän niin kuin saman kylän tyttöjä, Bangaloren suuri ylpeys (vaikkakin on käynyt syntymässä Tanskassa!)!

Ensi viikolla kotisohvalla vuorossa ainakin Sherlock Holmes, Up in the air ja Where the wild things are (lasten kanssa). Ja teatteriin odotamme ainakin Keskimmäisen kanssa Percy Jackson& the Olympians: The Lightning Thief-leffaa.

Ja ettei tvkaista olisi unohtunut, niin olen myös aktiivisesti ehtinyt seuraamaan suomalaisten menestystä Vancouverin olympiataisteluissa, hieman jälkijunassa viiveellä, mutta onnellisen tietämättömänä edellisyön lopputuloksista.