Olisin kyllä oikein mielelläni juhlistamassa Kimin synttäreitä Shanghain F1-radan katsomossa, mutta kaikkea ei voi saada.

Tämän "lähemmäksi" Kimiä ei nyt päästä:

1993414.jpg

Ensi kesänä mökillä taitaa mopokuskilla olla Kimi-kypärä päässä...

***

Lauantaiaamu kului ratkiriemukkaasti ostoksilla. Kaikki lapset oli pakko ottaa mukaan sillä ensi viikolla koululla on Diwali-juhla ja sinne tarvitaan perinteiset intialaiset asut (prinsessa oli jälleen kerran aivan elementissään niiden kauniiden vaatteiden keskellä). Aivan kuin olisin ollut liikenteessä tappelevan apinalauman kanssa. Ei hetkeäkään kullanmurut voineet pysytellä erossa toisistaan. Sisarusrakkaus rules!

Olen pikku hiljaa ostellut kaikennäköistä tarvevälinettä sitä varten kun pääsemme sitten jossakin vaiheessa muuttamaan. On moppia, sankoa, pesuaineita, hyttysmyrkkyjä, astialiinoja, suihkuverhoja, lakanoita, verhoja, laseja..

Olen "ansainnut" ostoksillani jo kolmeen paikkaan asiakasjäsenkortit, joten pian alkaa lompakossa tila loppumaan. Muutenkin lompakko pitäisi uusia intialaisiin mittoihin sillä 500 rupian seteli on armottoman liian pitkä mun Coach-kopiooni.

Tänään kuului lasten suusta ensimmäisen kerran nurinaa Intiaa kohtaan. Kiinaan on kuulemma ikävä ja siellä KAIKKI on paremmin.. Koulussakaan ei ole mukavaa ja SSIS oli paljon parempi (olihan se taatusti, mutta ei oikein ole valinnanvaraa). Onneksi kuitenkin koulussa kaikki ovat löytäneet kavereita eli siitä se ei ainakaan ole kiinni.

Lapset meinaavat kyllä hyppiä seinille, kun asutaan tässä suht pienessä kerrostaloasunnossa, ei muita aktiviteetteja kuin pleikkari ja tv. Alkaa tulla niistäkin yliannostus.  Risto Räppääjänkin ovat katsoneet jo varmaan kolme kertaa. Jospa se tästä kun pääsemme muuttamaan ja kunnolla kotiutumaan, ja kavereita löytyy uudelta asuinalueeltakin. Pääsevät sitten pihalle ja uimaan (jos sää sallii).

Autonikkunasta bongasin nämä kauniit hennakoristellut kädet. Toivottavasti tulee jossakin vaiheessa mahdollisuus kokeilla itsekin:

1993441.jpg

Moni paikallinen mies pukeutuu tällä tavoin. Ei aavistustakaan mikä on hamosen nimi, mutta näyttää hyvin monikäyttöiseltä: Voit säädellä pituutta nilkkapituisesta lähes minimalliin. Ei kastu katujen tulviessa helmat kun vain kääräisee ylemmäksi ja jos vilu iskee niin laskee helmat alas.

1993594.jpg

Kovin paljon täällä ei ihmisiä näe liikenteessä polkupyörällä, mutta moni polkupyörä on tätä mallia. Enpä ole ennen tuollaista satulaa nähnyt. Joku idea siinä varmaan on??

1993597.jpg

**

Sain pari päivää sitten sähköpostia meidän entiseltä ayilta Suzhousta. Hän kyseli Intian kuulumisia ja kertoi menneensä töihin ja leipoo leipää ja pullia Pokka-nimisessä firmassa SIPssä (ainakin ABC-kauppa myy Pokka-pullia). Isoäiti hoitaa vauvaa ja vauva voi hyvin. Toivottavasti eivät vaan ole ostelleet alennusmyynneistä melamiinimaitoa...

Vastausta pitäisi väsätä, mutta jotenkin tuntuu, että kiinantaito on aivan nollassa. Ja sanakirjakin muuttokontissa. Jospa sitä kuitenkin jotain asiaa saa naputeltua. Se on suloista, että ayi lähettää sähköpostia ja haluaa pitää itsensä ajantasalla meidän kuvioista. Onneksi hänen yhteydenpidostaan ei tule yhtä ahdistavaa tunnetta kuin tuli välillä Pekingin ayista.