Ruokaostosten tekeminen on näin alussa luonnollisesti aika haastavaa. Ja viisihenkinen perhe kun ei oikein elä pyhällä hengelläkään.

Tämän väliaikaisen asuinalueen kaupassa kun ei myydä vettä ainakaan tällä hetkellä, niin Spariin on tehty jo muutama hyökkäys. Ja vettä kannetaan paljon ja sitä myös kuluu. Sitä kuluu ruuanlaittoon, kasvisten pesuun, hampaiden pesuun ja janojuomaksi litratolkulla.

Sparista saa näköjään aika paljon kaikenlaista, mutta ei ne valikoimat kovin kummoiset kuitenkaan ole. Sieltä kuitenkin saa leipää, jogurtteja, juustoa (Havarti), murot, keksit, pastaa, maitoa... Eli perustarpeet. Voin ennustaa hyvin pian kyllästymistä paahtoleipiin ja samoihin jogurtteihin. Leivän päällekin alkaa pian kaivata muuta kuin aprikoosihilloa.

Ensi viikon ohjelmaan kuuluukin lihakauppaan tutustuminen. Tosin tavallisestikin syömme enimmäkseen kanaa, joten sen punaisen lihan tarve ei suuren suuri ole. Mutta leivänpäälle kaipaa kinkkua tai jotain muuta lihapitoista aprikoosihillon vaihteluksi.

Kaikkein järkevintä on varmaan sitten ajan myötä siirtyä lähes kokonaan intialaiseen ruokaan. Eli kokki ja/tai ruoanlaittotaitoinen maid on sitten löydettävä. Se ei toiki haittaa sillä intialainen ruokahan on mieletöntä.

Tänään olin luvannut tehdä lapsille lettuja. Lähdin siis jauho-ostoksille asuinalueen "Siwaan" eli Nilgirikseen. Eihän nyt vehnäjauhojen ostaminen voisi vaikeaa olla... Paljon oli jauhoja hyllyssä, mutta selvästikään mikään niistä ei ollut sellaista tavallista vehnäjauhoa... Päädyin sitten Whole wheat atta-jauhoihin. Ei kyllä ole aavistustakan mitä se atta tarkoittaa ja tuo whole sanakin kuulostaa liian "terveelliseltä" ohukaisiin.

Nyt on sitten lettutaikina muhimassa, jauhot olivat aika tummia, joten tulenee terveellisiä ohukaisia.

Hätävaraksi ostin Betty Crockerin Pancake mix´in...

***

Edit. myöhemmin iltapäivällä.

Onneksi oli Betty Crocker... Whole Wheat Atta jauhoja ei selvästikään ole tarkoitettu ohukaistaikinaan ;).