Olen tässä miettinyt mielessäni sekä ääneen paikallista autoilukulttuuria ja erityisesti siihen voimakkaasti liittyvää töötin käyttöä. Täällähän tööttäillään paljon. Todella paljon. Ei hirveästi kuitenkaan sellaista töötin huudattamista vaan sellaisia pieniä lyhyitä sarjoja.

1995655.jpg

Olen kuullut, että useat ulkomaalaiset ovat kieltäneet kuljettajiaan käyttämästä äänimerkkejä.  Mietin tuossa itsekin pitäisikö itsekin. Olisihan se tietenkin rauhallisempaa istua takapankillä, kun kuljettaja ei aja töötti huutaen.

Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ei tööttäily minua haittaa. Olen tottunut elämään viime vuodet meluisassa maassa, johon myös tööttäily kuului. Pienet torkut autossa onnistuu vaivattomasti vaikka tööttäilyä kuuluukin.

Tööttäily on hyvin tärkeä turvallisuustekijä. Ei tööttäilyä harrasteta ihan huvimielessä. Tööttäys on merkki siitä, että takaa on tulossa joku joka haluaa mennä/menee ohi sinusta, se on varoitus uhkaavassa lähikosketustilanteessa jne.

On vaarallisempaa istua siinä autossa, joka "äänettömänä" yrittää ohitse edessä olevasta kuorma-autosta, jonka sivupeili on kadonnut jonnekin ja mikä juuri sillä hetkellä haluaakin itse vaihtaa kaistaa suoraan eteesi.

Tööttäillään!