Tänään aika kului elektroniikan perässä juostessa. Tarvitsemme telkkarin, uunin, vesiautomaatin, tiskikoneen ja ehkä isomman jääkaappi-pakastimen. Kiersimme monta isohkoa ja "hienoa" paikallista Giganttia, kunnes vihdoin saavuimme pieneen, rupuiseen, ahtaaseen sekatavarakauppaan. Siinä vaiheessa jo melkein poreilin ja olin niin ärsyyntynyt, kun meitä tällaisiin lääviin kuljetettiin.

Uskomatonta mutta totta, sieltä pienestä puljusta löytyivät ne vaikeimmat eli  sähköuuni (ei sellainen minikokoinen pöytämalli) ja vesiautomaatti.

Sitten olikin jo kiire Palmiin ottamaan vastaan vuokraamiamme huonekaluja ja ostamaamme sänkyä.

Tultiin sitten ensimmäisen kerran kunnolla vedätetyksi. Ihan intialaisittain. Moni on meille kertonut kuinka lähes kaikki huijaavat, valehtelevat ja varastavat. Autokuskit, maidit, korjausmiehet. Kaikki kynnelle kykenevät. Tähän asti se oli vain urbaanilegenda sillä eihän sellaista sattuisi meidän (sinisilmäisten) kohdalle... Mehän osaisimme pitää varamme jne... Just joo..

Edellisenä päivänä olimme käyneet valitsemassa sängyn, keskustelleet pitkään hinnasta, tinganneetkin. Ja samasta asiasta oli keskustellut puhelimessa asuntoagenttimme. Hinnasta päästiin yksimielisyyteen, lappuun kirjoitettiin kuinka paljon olimme maksaneet etukäteismaksua ja kuinka paljon meidän pitäisi vastaanottaessamme maksaa. Ihan tarkalleen. Kaikki oli mustaa valkoisella.

Tänään sänky sitten saapui, se kannettiin yläkertaan ja kasattiin. Se oli oikein kivan näköinen paikallaan.

Meille ojennettiin lasku.

Mitä prkl.. Lappu ei todellakaan ollut SE, joka eilen kirjoitettiin ja jossa luki 5 tuhatta halvempi hinta.

Kas, kun hintaan tietenkin lisätään vero. Myyjä oli haistanut ensikertalaiset huonekaluostoksilla olevat ulkomaalaiset, käytti tilaisuutta hyväkseen ja jätti mainitsematta verosta. Mutta eipä maininnut puhelimessa asuntoagentillemmekaan (eikä hänkään osannut sen perään kysellä).

Puhelin kuumana soittelimme myyjälle, asuntoagentti soitteli ja lopulta landlord luovutti. Myyjä sai mitä halusi.

Tämä on kai sitä oikeaa Intiaa. Nyt aletaan päästä sen makuun.

Toiste ei pääse tapahtumaan samaa virhettä. Ja piste. Welcome to India!

PS. En muuten menettänyt hermojani kiinatyyliin... Kerron kyllä kun se tulee tapahtumaan. Ehkä ei tarvitse odotella kauan.