Lapsille tulikin yllättäen vapaapäivä!

Ei koulua tänään koko maassa, sillä eilen kuoli joku maan entinen pääministeri. Suremme siis hänen poismenoaan kautta maan. Tässä samalla voi sitten surra Mumbain terroristi-iskuissa kuolleita ja loukkaantuneita.

Täällä on satanut vettä jo useamman päivän. Vettä on tullut ihan kohtuullisesti, ei kuitenkaan niin paljon kuin esim. rannikolla Chennaissa, jossa tulvii ja kuolleita riittää. Syklooni (taas uusi sääilmiö taifuunien jälkeen), jonka nimeä en nyt muista, aiheuttaa nämä epätavalliset sateet. Tähän aikaan, marraskuun lopussa on kuulemma yleensä jo kuivakausi alkanut.

Parvekkeella on ollut pyykit kuivumassa jo kolmatta päivää. Taitavat joutua uudelleen koneeseen tätä menoa. Ilmankosteus on sateen takia melkoinen ja sisälläkin kaikki vuodevaatteet ovat todella kosteita.

Sade aiheuttaa sähkökatkoksia ihan kunnolla. Vähän väliä räpsyy valot ja sähköt edestakaisin. Alueella on yhteinen varageneraattori ja kun se menee päälle, ei meidän keittiössä tule sähköä kuin jääkaapille, muut pistorasiat ovat mykkiä.

Sähkökatkoksia on ilman vesisadettakin ja yleensä iltaisin kun kuormitus on suurempi. Olen jo oppinut kantapään kautta, että illalla ei kannata haaveilla laittavansa uuniruokaa sähköuunissa tai pesevänsä pyykkiä. Luonnollisesti juuri silloin, kun sinulla on sellaisia aikomuksia ovat pistorasiat mykkiä.

Mutta nyt jatkamaan viikonlopun haasteellista kokoamisprojektia. Suosittelen lämpimästi ostamaan Kiinasta kirjoituspöytä-kirjahyllysysteemejä jotka tulevat luonnollisestikin ilman kokoamisohjeita ;-).