Viime viikonloppuna lapsilla ja miehellä oli kolmen päivän vapaa ja päätimme lähteä pois Bangaloresta. Ensimmäinen poistuminen kaupungista ja otimme varman päälle; suuntasimme naapurikaupunkiin Mysoreen ja sen ympäristöön.

Kuljettajamme on kotoisin Mysoresta ja suunnitteli innokkaasti meille ohjelman. Aikataulu oli, hmm, aika tiukka eli lepoa ja rentoutusta viikonloppu ei tuonut tullessaan. Autossa istuttiin PALJON vaikka kilometrejä ei niin hirveästi kertynytkään.

Lauantaiaamuna lähdimme hyvissä ajoin ja pääsimme pois kaupungista ennen aamuruuhkaa.

Ensimmäinen pysähdys tehtiin RANGANATHITTU BIRD SANCTUARY´ssa.

Vuokrasimme siellä veneen soutajalla (500rs.) ja olimme järvellä pitkän tovin. Monenlaisia lintuja, nukkuvia lepakoita ...ja krokotiilejä (niitä on n. 50kpl). Kiikarit unohdettiin luonnollisestikin lipaston laatikkoon kotiin. Harmi.

Jälleen kerran yksi selvä ero kiinalaisten ja intialaisten puistojen välillä. Kiinassa meteli olisi ollut valtava, linnut olisivat säikkyneet koko ajan ja soutaja olisi vienyt meidät suurinpiirtein sorkkimaan krokotiilejä kepeillä tai vähintään syöttämään niitä elävillä kanoilla.

Intiassa ei. Tupakointikielto alueella pitää paikkansa, meteliä ei ole ja lintuja ja krokotiilejä ihaillaan sopivan matkan päästä elleivät ne oma-aloitteisesti tule lähelle.

Todella kiva ja rauhallinen paikka!

Rantakalliolla makoilee krokotiili.

Seuraavaksi vierailimme Srirangapatnassa Tipu Sultanin kesäpalatsissa Daria Daulat Bagh´ssa:

Upeita, säilyneitä seinämaalauksia:

Seuraavaksi suunta oli Colonel Bailey´s dungeon. Täällä tyrmässä Tipu Sultan säilöi joitakin tunnettuja brittisotilaita:

Lauantai-iltana menimme vielä Brindavan puutarhaan. Se sijaitsee suuren padon alapuolella. Meille hehkutettiin ihania suihkulähteitä ja upeaa valaistusta illan pimetessä.

No joo, Suzhoun JinJiHun spektaakkelimaisen valo-vesishown jälkeen mikään ei enää tunnu miltään. Ihan kaunista kylläkin. Valoshow on vain viikonloppuisin. Olimme hyvissä ajoin liikenteessä sillä siinä vaiheessa, kun olimme lähdössä, puutarhaan oli valtavat ruuhkat ja paikka meni puolen tunnin kuluttua kiinni. Voin vaikka lyödä vetoa, että tuhannet ihmiset myöhästyivät..

Majoittauduimme Mysoressa Sandesh the Prince-hotelliin. Hotelli on ihan ok, hinta ei kyllä vastaa laatua. Palvelu oli äärimmäisen hidasta (lisävuodetta jouduimme kysymään NELJÄ kertaa (aloitimme klo 15 ja saimme sen klo 22 jälkeen) ennen kuin se saatiin huoneeseen asti, neiti oli siinä vaiheessa jo aika väsynyt),  mutta siistit huoneet ja aamiainenkin kohtuullinen.