Maanantaiaamu, Republic Day alkoi aikaisin. Lähdimme liikenteeseen jo klo 06:30. Mysoren kadut olivat vielä tyhjiä ja ajoimme uutta, hienoa tietä Coorgiin päin lähes omassa rauhassamme. Maisemat olivat hienoja ja sikäläinen maaseutu on hyvin peltoista, rehevää ja hedelmällistä.

Menimme Mysoresta parin tunnin ajomatkan päähän Dubare Elefant Camp ´lle. Siellä on vanhoja työnorsuja viettämässä eläkepäiviään. Paikka on ihan turistipaikka eli pääset kuvauttamaan itsesi norsujen kanssa, pääset pesemään niitä joessa ja huipennukseksi voit käydä ratsastamassa norsulla... 10 minuuttia (jätimme väliin, kun on tullut norsusafareja tehtyä jo aikaisemminkin). En välttämättä suosittele paikkaa, jossakin täytyy olla parempi.

Prinsessakin meni jokeen pesemään pienintä norsua:

---

Dubaresta lähdimme "vuoristoreittiä" kohti Madikeren kaupunkia. Reitti oli upea, komeita kahviplantaaseja, rehevää kasvustoa ja huikeita maisemia.

Autossa tuli istuttua viikonlopun aikana todella paljon, mutta mielettömän paljon ehdimme nähdä noinkin lyhyessä ajassa. Kuski oli suunnitellut meille erittäin hyvän reitin ja seuduilta kotoisin olevana toimi vallan mainiona turistioppaana.

Etukäteen olin pelännyt liikennettä ja teiden kuntoa, mutta tiet olivat erittäin hyvät Coorgiin asti. Sen jälkeen kunto hieman heikkeni ja tiet kapenivat. Uskallan nyt lähettää Esikoisen maaliskuussa koulun leirille Coorgiin hyvillä mielin.

Mysore ihastutti vanhoilla rakennuksillaan, siisteydellään ja pienen kaupungin tunnelmallaan. Bangalore on todella IT-kaupunki ja täällä ei ole sitä samaan vanhaa intialaista tunnelmaa. Onneksi Mysore on sopivan ajomatkan päässä. Sinne viedään vieraat ihastelemaan!