Viisi ja puoli kuukautta Intiassa ja ensimmainen "Delhi Belly". Aika pitkaan selvisin, silla monesti sen saamiseen ei mene montaakaan viikkoa...

Meidan Mysoren reissu olikin hieman surkuhupainen, silla kolme neljasta sairastui. Todennakoinen taudin lahde oli hotellin ravintola, jossa oli todella hyvaa ja herkullista ruokaa, mutta... Voitte uskoa, etta talla hetkella ajatuskin intialaisesta ruoasta puistattaa. En voi kuvitella syovani edes naan-leipaa, lassia saati Murgh Makhinia vai mita se nyt olikaan...

Maanantaiaamuna olikin melkoista arpomista milloin paasemme lahtemaan. Klo 9:30... ei mitaan saumoja. Klo 11:30... ei vielakaan. Klo 14:00 onnistui! Mitenkaan miellyttavaksi en voi kuvailla sita 4 tunnin automatkaa Mysoresta Bangaloreen. Paluumatkan ohjelmaksi suunniteltu Ranganathittu Bird sanctuary jai kaymatta.

Onneksi sairastuimme vasta sunnuntai-iltana ja onnistuimme kiertamaan Mysoressa monta ihanaa paikkaa.

Luonnollisesti Mysore Palace nahtiin seka paivalla etta iltavalaistuksessa.

Chamundi Hills'in huipulla kohtasimme ensimmaiseksi Mahishasura demonin:

Seka PALJON lehmia ja apinoita

Lehmien ruokavalio on todella monivivahteinen:

Katsokaa tuota suloista baby-apinaa, joka roikkuu aitinsa mahan alla:

seka Chamundeswari Temple.

***

 Lalitha Mahal Palace

Sanoin kuvaamattoman kaunis hotellimiljoo. Paasimme kurkkaamaan eraaseen alakerran hotellihuoneeseenkin ja meita kierratettiin ympari kaunista hotellia (seuraavan kerran voisi hyvinkin majoittautua siella, silla Sandesh the Prince on nyt pannassa.)

Palatsin on rakennuttanut aikoinaan vieraspalatsikseen Mysoren Maharaja. Se on toiminut hotellina (muistaakseni) vuodesta 1974 ja on suosittu elokuvien kuvauskohde.

Kasikayttoinen hissi:

***

Mysoressa ja Bangaloressakin myydaan paljon puisia erityistekniikalla tehtyja tauluja. (Dementia iski, kuka muistaa miksi tekniikkaa kutsutaan??) Omaa silmaani ne eivat viela oikein miellyta, mutta ehkapa jonakin paivana. Hotellin viereisessa govermentshopissa oli tyonaytos:

Meidan tuleva ruokapoyta?? Jos nyt ei kuitenkaan...

Vieraat lahtevat kohti Suomea ensi yona. Kaiken sapinan jalkeen saa taas totutella hiljaiseloon. Onneksi luvassa on kuitenkin parin viikon kuluttua reissu parin tunnin lentomatkan paahan.