Sähkökatkosta toisen perään. Sitä on ollut elämä viimeaikoina ja loppua ei kai ole näkyvissä säiden lämmettyä.

Eilenkin (ei ollut ensimmäinen kerta) kokkailin nälkäisille lapsukaisille illallista ja aioin olla kerrankin valmiina ruoan kanssa hyvissä ajoin eli jo kuuden maissa.

Yleensäkin lapset ovat erittäin nälkäisiä koulusta tullessaan, samoin eilen. Alkuviehätys kouluruoasta on haihtunut ja nykyään siitä kuulee vain pelkkää valitusta. Useammin kuin kerran Esikoinenkin on kertonut syöneensä vain porkkanaraastetta lounaaksi, ja sehän ei todellakaan riitä teini-ikäisen kasvavan, urheilevan pojan energianlähteeksi koko päiväksi.

Muutenkin heidän pitkien koulupäivien takia ruokailurytmi on mennyt uusiksi ja välillä todella huolestuttaa saavatko he tarpeeksi KUNNON ruokaa.

Klo 06 aamupala

klo 10 snack (pakattuna kotoa mukaan)

klo 12- lounas

(klo 16 pienta valipalaa bussissa jos snackilta on jäänyt, yleensä ei)

klo 18-19 illallinen

(klo 21 iltapalaa syö yleensä vain Keskimmäinen)

Olin viipaloinut perunat vuokaan, paistanut ja maustanut jauhelihat sekaan, kaatanut päälle lihaliemen ja laittanut vuoan uuniin ja POKS. Sähköt meni.

Meillähän on varageneraattorisysteemi ja siitä saamme virtaa jääkaappiin, televisioon, tietokoneelle ja tuulettimille, mutta sähköuunille sitä ei riitä.

Lapset kitisivät nälkäänsä eikä oikeita sähköjä kuulunut joten annoin heille jälkiruoaksi tarkoittamani hedelmäsalaatin pahimpaan nälkään. Oikeat sähköt tulivat sitten klo 19:30 ja sain kuin sainkin ruoan valmiiksi. Muksut popsivat illallistaan klo 21.

Tähän on kai tottuminen ja aina kai pitäisi olla se vaihtoehto B kaiken varalta. Parin kolmen tunnin varasähköllä toimiminen ei ole mitään harvinaista ja totta kai sähkökatkokset tulevat juuri silloin kun ihmiset ovat tulleet töistä kotiin, laittavat ruokaa ja pyöräyttävät ilmastoinnit päälle, juuri silloin kun saadaan aikaan oikein kunnon piikki sähkönkulutuksessa.

Täällä on ihan todellisuudessa pula sähköä tuottavasta vedestä, tekoaltaat ovat tyhjiä ja sadetta saisi tulla hieman enemmänkin kuin viime viikolla. Mutta kai se on ihan tyypillistä, että tähän vuodenaikaan on kuivaa ja sataa harvoin.

Siksipä meillekin tuli kirjelmä asukasyhdistykseltä. Keskustelua on herättänyt se, että ULKOMAALAISEN pariskunnan autonkuljettaja käyttää auton pesuun letkuvettä eikä sankovettä.  Tämä täytyisi ehdottomasti kieltää vaikkapa ihan sakon uhalla.

Meidänkin naapureissa pestään autoja harva se päivä. Ja naapurit ovat kyllä ihan aitoja intialaisia.

Okei, onhan se hyvä säästää vettä, mutta jos nyt ei kuitenkaan ihan joka päivä autoaan pese niin ei kai siitä paljon haittaakaan voi olla. Huomiota voisi kiinnittää ihan muihin tärkeämpiin akuuttia parannusta vaativiin asioihin.