Elossa ollaan!

Olen vain viime aikoina toiminut paatoimisena turistioppaana ja seurustellut vieraideni kanssa siihen malliin, etta tietokone on jaanyt ihan kakkokseksi!

Saimme siis kylaan kummityton aitinsa ja siskonsa kera. Paivat ovat kuluneet aivan liian nopeasti. Olemma lahes joka paiva aloitelleet uima-altaalta (eihan hiihtolomalaisten nyt auta etelan lomalta palata kalkkilaivan kapteeneina) ja sitten kierrelleet hieman nahtavyyksia ja shoppailleet.

Olemme osallistuneet Slumdog Millionare-hurmioon ja elokuva on katsottu myos vieraiden kanssa. Vaikuttava elokuva, taytyy sanoa. Ehka elokuvan kuitenkin pelastaa se, etta sen (paa)ohjasi britti eika intialainen Bollywood-ohjaaja. Silloin tuotos olisi taatusti erilainen ja ei ehka niin lansimaiseen makuun. Intiassahan elokuvaa on arvosteltu siita, etta se saattaa maan huonoon valoon. Intialaisen ohjaajan kasissa elokuvasta olisi taatusti muotoutunut aivan erilainen ja Intia olisi kuvattu aivan eri valossa, huomattavasti kaunisteltuna. Leffahan perustuu kuitenkin intialaisen kirjailijan Vikas Swarup'in kirjaan Q&A eli ei lansimaiseen kirjallisuuteen.

Oscarhurmio onkin Intiassa keskittynyt enemmankin leffan musiikin saveltaneen A.R. Rahmanin kahteen Oscariin.

Jai ho!

Toin sen leffan Kiinan tuliaisena kuskillekin ja he olivatkin katsoneet se heti ihan isommalla porukalla. Mukana oli ollut oma perhe ja naapurit, yhteensa 20 henkea. Kuski tuumasi, etta leffan tapahtumista yli puolet voi perustua ihan tosi elamaan. 

Elokuvassa neuvottiin erasta pienta kerjalaista sanoen, etta itkevan vauvan kanssa kerjatessa tienaa triplat. Eilen paasimme sitten todistamaan tapahtumaa ihan tosi elamasta. Auton viereen liikennevaloissa ilmestyi likainen pieni kerjalaistytto vauvan kanssa. Kovin suurta myotatuntoa han ei saanut varsinkaan siina vaiheessa, kun itkevan vauvan paa kolahteli auton kylkeen... Pikemminkin painvastoin.

Mieluummin etsin sen virallisen reitin auttaa koyhia intialaisia kuin annan rahaa ammattikerjalaisille. Jos heille antaa 10 rs, he saavat siita itse yhden rupeen ja 9 menee "taustajoukoille". Usein nakee kerjalaisina esim. huulihalkiolapsia tai aikuisia. Huuli-kitalakihalkion korjausleikkaus maksaa taalla n.10 000 rupeeta (noin 160 euroa). Mieluummin vaikka kustantaisin yhden sellaisen vuodessa.

Eraana paivana tutustuimme Shiva-temppeliin.

Ja sunnuntaina suuntaamme yhden yon reissulle Mysoreen.