Intiassa on valtavasti erilaisia hajuja ja tuoksuja.

Muistan kun ensimmaisen kerran astuin lentokentalta ulkoilmaan. Silloin Intia tuoksui jotenkin mausteiselle. Samaa hajukokemusta ei ole kuitenkaan tullut lentokentalla sen jalkeen.

Nyt kun saa on lammennyt reilusti, hajuja on enemman kuin tuoksuja.

Aamuisin monesti tuoksuu hienoinen savu. Yon aikaan on poltettu roskakasoja ja vahingossa jotain muutakin.

Illalla kello seitseman maissa meidan asuinalueellamme kiertaa myrkyttaja mopollaan savustamassa hyttysia ynna muita. Katku luikertelee hatarien ikkunoiden raoista sisalle asti.

Kotona tuoksuu formaliinipallot lavuaareista.

Keittioista ja ravintoloista kantautuu intialaisen mausteisen ruoan tuoksut. (Valitettavasti en vielakaan voi niita sietaa, kiitos taannoisen ruokamyrkytyksen.)

Avoviemarit antavat oman arominsa pakokaasujen ja lehmien sekaan.

Autossa tuoksuu kuljettajan laittamat kukkaset joskus hyvinkin voimakkaasti.

Intialaisen naisen ohi kavellessa voi tuoksahtaa hanen hiuksiinsa kiinnitetyt kukat.

Mutta. Kun intialainen perusmies kavelee ohi tai kun menen Landmarkin kassalle tai kun joudun lahietaisyydelle isoa ihmisjoukkoa. Tai kun matkustat lentokoneella ja viereesi istahtaa intialainen perusmies (*vink* vink* vaan sinne Turkuun). Silloin haisee HIKI. Aito ja voimakas intialainen hiki.

Intialainen hiki on aivan eri asia kuin suomalainen hiki. Tai kiinalainen hiki. Siina voimistuvat kaikki mahdolliset aromit. Ihon lapi puskee masalat ja muut maut ja hajut. Haju on todella pistava, mutta ei se nayta ketaan haittaavan. Taalla et todellakaan erotu joukosta jos Rexonasi on sattunut pettamaan paivan aikana, pikemminkin painvastoin.

Kaupoista kuitenkin loytyy hyllykaupalla hajusteita ja talkkeja. Niita ei varmaan vaan ole viela opittu kayttamaan. Tai ainakaan niita deodorantteja.

Suosittelen kuitenkin ehdottomasti pienena vinkkina kaikille intialaisille miehille Axen Dark Temptation as Irresistible as Chocolate.

1238732250_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillakin suihkutellaan sita aamuisin JA iltaisin. Ja valilla tuntuu, etta vahan paivallakin. 13-vuotiaan ehdoton suosikki. Ja aidin kans ;).

***

Kiinassa hajuja oli varmaan yhta paljon kuin taallakin.

Mutta SE haju oli ehdottomasti se, kun korjausmies otti pois kenkansa eteisessa ja kaveli hikisten (entisten) valkoisten nailonsukkiensa kanssa ympari taloa jattaen hikiset jalanjaljet parkettiin. Sita hajua saikin sitten tuuletella tovin ja ilmanraikastinta suihkutella.

Toinen mieleenpainuva tuoksu oli taksikuskin lounaanjalkeinen henkays...

Ovat tuttuja hajuja varmasti monelle Kiinassa asuneelle ;-).