Bangaloren säätä ja ilmastoa ei turhaan kehuta Intian parhaiksi!

Täällä ei ole todellakaan liian kuuma näin kesäaikaankaan eikä varsinkaan ole sitä kamalaa kosteutta ilmassa. Toki ilmastointilaitteita tarvitaan, mutta tuollainen kuiva kuumuus on suorastaan melkein nautittavaa.

Kun tänne muutimme kuulimme monesta suusta kauhukuvia huhti-toukokuun helteistä ja varauduimme todella pahempaan. Ehkä viimeiset 4 vuotta Suzhoun kostean kuumassa kesäisessä saunassa on muuttanut meidankin termostaattia pois suomalaisesta asennosta sillä nämä helteet eivät ole tuntuneet ylitsepääsemättömiltä.

Suzhoussa kesä-elokuussa sää oli ajoittain niin kosteankuuma, että kun astuit ulos ilmastoidusta tilasta silmälasisi huurtuivat, ulkona ei tarvinnut olla kuin hetki niin iholla pisaroi hiki ja selkä alkoi kastua.

Mutta parin viikon kuluttua tämä lähes 39 asteen helle loppuu täälläkin ainakin Accuweatherin mukaan, silloin päivälämpötilat tippuvat jopa alle 30 asteen. Alkaa monsuunikausi.

Ja kun palaan tänne elokuun lopussa myös monsuunikausi alkaa pian saavuttaa loppuaan ja sää on jälleen aivan täydellinen, lämmin mutta erittäin siedettävä.

***

Lähestyvä monsuuni on tuonut mukanaan myös hyttyset. Niitä on huomattavasti enemmän kuin esim. kuukausi sitten. Koko talven aikana sisällä ei ollut kuin muutaman hyttynen, mutta nyt illalla ennen nukkumaan menoa saa harrastaa hyttysten metsästystä ihan tosissaan taatakseen rauhalliset yöunet. Meillä ei ole sängyissä hyttysverkkoja vaan olemme valinneet myrkyllisemmän vaihtoehdon eli pistorasioihin laitettavat elektroniset hyttyskarkottimet.

Illalla auringonlaskun jälkeen ei ole mitään asiaa ulos ilman paikallista hyttyskarkotetta Odomusta nilkoissa. Muuten voit olla varma, että nilkkasi ovat kupattu täyteen hyttysenpistoja.

Bangaloren hyttysista osalla on vaan se ikävä piirre, että ne tartuttavat malariaa, denguekuumetta sekä chinkungunya-kuumetta.

Ehkä nyt olisi se hetki jolloin kannattaisi napsia malarialääkkeitä?