Viime yona tuli vetta kuin saavista kaatamalla. Tama monsuuni onkin ollut harvinaisen kuiva, mutta eilinen toi vetta lisaa aivan valtavasti. 10 tuntia yhtenaista rankkasadetta ja kunnon ukkonen paalle. Lyhkaisempia rankkasateita on tullut koettua, mutta onpa mielenkiintoista lukea huomisesta lehdesta paljonko vetta tuli todellisuudessa viime yon aikana.

Aamulla meita odottikin pienoinen vesivahinko. Ikkunoita kun ei ole tehty vedenpitaviksi.

Katsoin aamun ratoksi muutaman ohjelman tvkaistalta.

Mtv3:n uusi Kadonneen jaljilla tulee ihan varmasti olemaan yksi seuratuimmista ohjelmista ja itsekin aion sen katsoa jatkossakin. Todennakoisesti tippa silmassa.

Tv1:lla nakyi sitten Ykkosdokumentti: Laskettu aika.

Elokuvassa todella kainuulaisuus nakyy ja tuntuu ihanalla tavalla. Kainuusta ja kainuulaisista on tehty niin monta ahdistavaa surkuttelu dokkaria, etta tama lyhytelokuva hakkaa muut mennen tullen. Linda-mummo oli aivan ihana tappaus ja kuvasi hauskasti poikaansa "puusta puonneeksi ja saikahtanneeksi".

Mut kylla mua oikeasti hieman saalittaakin ne ihmiset jotka siella asuvat, keskella ei mitaan ja ilman minkaanlaisia palveluja. Ja tavallisen kainuulaisen aanikaan kun ei kuulu Radio Kajausta tai Kainuun radiota kauemmas.

Erehdypa siina sitten kaiken lisaksi saamaan sydankohtaus tai muu vakava sairaskohtaus viikonloppuyona niin apu on konkreettisesti vahissa. Terveyskeskuksesta ei loydy laakaria. Ambulanssin hoitajilla ei ole oikeutta aloittaa liuotushoitoa ja Kajaaniin on monelta Kainuun perukalta pitka, reilusti yli tunnin matka. Ma olen talla hetkella niin artynyt Kainuun Kajaani painotteisesta sairaanhoidosta etta parempi etta en kirjoita tan enempaa.

Mutta jokainen tekee valintansa itse ja asuu missa haluaa ja tuntee olonsa hyvaksi.

***

Mutta ma lahden vaivaamaan pullataikinaa. Tanaan meilla tuoksuu tuore pulla kun lapset saapuvat koulusta kotiin.

Jos vain sahkokatkoksilta saastytaan Silmänisku