Viime paivina on tullut kaytya testaamassa pari uutta ravintolaa.

Lauantaita juhlistimme suuntaamalla "Aromas of China" -ravintolaan. Jossakin olin nahnyt sita mainostettavan kaupungin parhaana kiinalaisena.

Sori vaan bangalorelaiset, teidan "paras" kiinalainen ravintolanne on melkoisen kaukana hyvasta kiinalaisesta. Heti ovella hehkutettiin heidan mieletonta buffeetaan ja melkein harkitsimmekin sita, kunnes kavin kurkkaamassa kattiloihin. Juu... kiinalaista toden totta. Intialaista se oli..

Aivan sama kun menee Oulussa kiinalaisiin ravintoloihin lounasaikaan ja nakee sen lounasbuffetin. Yleensa ne ruoat eivat ole kiinalaista nahneetkaan. Ja suosikki on kaikilla luonnollisestikin ne leivitetyt ja uppopaistetut possupalaset, joita dipataan hapanimelakastikkeeseen ja joita he myyvat tang cu li jin tai gu lao roun nimella. Pyhainhavaistysta.. Okei, taalla se kiinalainen buffet oli intialaisten vastaava versio.

 

Paatimme kuitenkin antaa ravintolalle mahdollisuuden ja tilasimme ruokaa listalta.

1252386318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Gong bao ji ding. Kamalaa.

Sitruunakana. Mautonta.

Jattikatkaravut. Syotavaa.

Taytetty munakoiso. Melkein taydellista.

Yangzhou paistetturiisi. Muuten hyvaa mutta tehty basmatiin.

Munakoison takia voisin menna sinne uudelleenkin. Mutta seuraavalla kerralla kun tekee mieli kiinalaista, teemme sita itse tai testaamme Mainland China-ravintolan.

***

Viikonlopun toinen uusi ravintolatuttavuus oli Toscano, laheisella uudella Forum Value Mall'lla.

1252386705_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Parempi kokemus siitakin jai mita kiinalaisesta. Ihan kiva ymparisto.

Pizza (ohut pohjainen) parmankinkulla ja rucolalla oli kylla kovin mauton, mutta menetteli. Toisessa paikallisessa italialaisessa Spaghetti' ssa samainen pizza lahenteli taydellista.

Heilla on lounassetti ma-pe. Listan laajempi menu on tarjolla vain iltaisin klo 18.30 jalkeen ei esim. sunnuntaisin lounasaikaan. Heilla on viinioikeudet, mutta ei olutoikeuksia. Drinkkeja saa vain alkoholittomina.

Ja listalla olevia kahvejakaan ei voi tilata silla heilla ei ole kahvikonetta. Pienta alkukangertelua siis, mutta jospa se siita paranee.

Pitanee joskus menna kokeilemaan Toscanoa illalla silla italialaisen ravintolan tiramisu paljastaa KAIKEN ja sunnuntain myohaiseen lounasaikaan tiramisua ei tietenkaan voinut tilata.

***

Ai niin. Olen paasemassa eroon vastenmielisyydestani intialaista ruokaa kohtaan! Uskaltauduin syomaan jopa paneeria perjantaina. Mutta porkkanahalvaa en viela voi ajatellakaan.