FRO eli Foreign registration office tulee tutuksi jokaiselle joka asustelee ulkomaalaisena Intiassa pidempaan. Joskus FRO on melkeinpa kirosanaa vastaava sana.

Toiset viettavat siella puolisen tuntia, toiset hieman pidempaan. Toiset kayvat siella kerran ja toiset useammin.

Eilen oli meidan vuoromme uusia oleskelulupia. Asiaa oli alusteltu tallaisia asioita hoitavan agentin kanssa jo pidemman aikaa. Paperihommien PITI olla kunnossa.

Odottelimme sitten agenttia miehen toimiston edessa lasten kanssa autossa. Meni hetki. Meni toinen. Tuli pissahataa. Tuli janoa. Piti tapella, vetaa tukasta. Laulaa. Itkea. Kiroan, etten ole varannut yhtaan leffaa autoon. Tilanne pitaa korjata valittomasti. Radio Indigokin soittaa juuri tanaan huonoa musaa. Jonkun jalat ovat vaarassa paikassa. Toinen nauraa vaarassa kohdassa.

Yes Madame, han saapuu ihan nailla minuuteilla. Kuluu tunti. Toinen ja kolmas. Tunnelma autossa on vaihdellut laidasta laitaan. Mihinkaan ei voi lahtea silla agenttihan tulee "ihan nailla minuuteilla".

Lapset nukahtavat. Saamme vihdoinkin luvan ajaa FRO:lle.

Heratan lapset. Jonotamme rekisterointiin. Tapaamme agentin.

Puoli tuntia ja seisomme melkein komissioneerin edessa.  Sisaan menee kuitenkin joku ja ovet suljetaan. Kohta sisaan viedaan teeta. Komissioneeri juo maitoteeta pienesta pikarista tarkean henkilon kanssa.

Ovet avataan ja paasemme sisaan. Komissioneeri ei sano sanaakaan meille. Allekirjoittaa vain lasten paperit ja koittaa nipistaa Prinsessan poskea. Prinsessa ehtii paeta.

Lasten passit saa hakea keskiviikkona. Homma melkein hoidettu! Mina saan vierailla tomistossa uudelleen viela ensi viikolla (ja varmasti menen tapaamiseen vahintaan puoli tuntia myohassa, ja jos oikein repaisen niin saatanpa olla tapaamisesta myohassa ihan tunninkin. Ja silti olen liian aikaisin.)

Paluumatkalla kotiin tajuan alkaa pelaamaan lasten kanssa aakkosnimipelia ja olemme kotona ennen kuin huomaammekaan. Seuraavalla autoreissulla jatkamme O- kirjaimesta.

Lahdimme aamulla kello yhdeksan ja kaarramme kotiin hieman ennen kolmea.