Diwali lähestyy!

Ensi viikolla ja varsinkin ensi viikon vkonloppuna täällä on suuret juhlat. Viime vuodesta muistan valvoneeni 4 yötä ilotulitteiden räiskeessä ja naapureiden pitkälle aamuyöhön kestäneiden juhlien takia. Muuten en diwalin syvintä olemusta sisäistänyt.

On myös se aika, kun palveluskuntaa lahjotaan Diwalilahjoilla tai rahalla. Siinäpä sitä onkin pohtimista paljonko tai mita kenellekin annetaan?

Kulttuurikoulutuksessa mainittiin, että rahan antaminen ei ehka ole se oikea tapa. Mitä mieltä asiasta olette te, jotka olette paremmin täkäläiseen kulttuuriin perehtyneet?

Siihen olen päätynyt maidimme kohdalla. Maidilla sattuu nimittäin olemaan alkoholin perään erittäin perso mies, joka myös häntä sen vaikutuksen alaisena pahoinpitelee. Siksi rahan antaminen ei kuulosta hyvältä, ettei se vaan menisi miehen kurkusta alas...

Toinen perhe antaa hänelle lahjaksi saree-kankaan. Ja me annamme vaatteita ja ehkapa leluja hänen 10- ja 9- vuotiaille pojille ja 8-vuotiaalle tyttärelle.

Kuskille emme myöskään anna käteistä vaan hän saa kotiinviemisiksi jotain lapsille ja suut makeiksi.

Lisäksi lahjotaan puutarhuri, ja jossakin vaiheessa oven takana on jono pihatyöntekijöitä pyytämässä joitakin kymppejä diwalirahaa.

Niin, ja naapureille pitäisi myös antaa suklaata tai jotain.

Unohtuikohan kukaan?