Olen pikku hiljaa aloittelemassa excel-taulukkoa sitten ensi kesänä Suomeen lähtevistä tavaroista.

Meidän materialistista expattimaailmaamme on nimittäin järkyttänyt uutiset yhdestä muuttokontista, josta tulikin yllättäen ongelmajätettä.

Intia on trooppinen maa ja erilaisia öttiäisiä riittää. Täältä lähtiessä muuttokontit myrkytetään tai jotenkin lämpökäsitellään jonkin instanssin toimesta. Joskus asialla voi olla ammattitaidottomat tai tapahtuu jonkinlainen virhe ja myrkkyä hulahtaakin hieman liikaa. Myrkytyksessä käytetään myrkkyä, joka ei ole EU:n alueella sallittua, täyttä ainetta siis. Sen pitäisi kuitenkin normaalisti haihtua pois matkan aikana.

Osalla meistä on täällä mukanaan koko maallinen omaisuutensa, osalla muutama kuution selviytymispakkaus. Osa ostaa kontin täyteen intialaisia huonekaluja, moottoripyöriä jne. Osa lähtee takaisin puolityhjällä kontilla.

Meillä tuli Suomesta jonkin verran huonekaluja, mutta niista osa oli valittu siten, että ne jäävät tänne Intiaan. Osa kuitenkin lähtee takaisin Suomeen ja niiden puolesta hieman pelottaa.

Vakuutusarvot pitää olla kohdillaan ja sen kanssa riittääkin töitä. Nyt listaan jokaisen sukankin mikä lähtee konttiin Silmänisku.

Ja matkalaukuissa lähtee kaikki se minkä arvoa ei rahalla voi mitata. Joululomalla aloitetaan pelastustoimet.

En osaa kuvitellakaan mitä olisin tehnyt jos meidän Kiinan kontista olisi tullut myrkytyksen takia ongelmajätettä ja kaikki ne hartaudella ja kovalla työllä hankkimani tavarat oli menneet pilalle. Entäs lasten vauva-albumit, koulumuistot tai ne lukemattomat kiinasilkkivalokuva-albumit joita kannoin Penny Bengiltä...

Mä olen niin materialisti, että joillakin erityisillä kupeilla ja kipoilla saati tyynyliinoilla saattaa olla sanoinkuvaamaton tunnearvo.