Minä en ole kehitysmaaihminen sitten ollenkaan!!

Se on varmasti suuri yllätys teille rakkaat lukijat ;).

Se totuus on varmistunut jälleen kerran Singaporen loman aikana. Minä niin nautin kehittyneestä ilmapiiristä, siisteydestä, nopeusrajoituksista, mielettömistä shopping malleista joista löytyy muutakin kuin intialaisia vaatteita, Starbuckseista, oikeista BigMaceista Mäkkärissä, siitä kun thaimaalainen ruoka maistuu thaimaalaiselta eikä siinä ole intialaista vivahdetta, kukaan ei haise hielle, kun löydän puuvillaisia vaatteita jotka eivät ole ensimmäisen pesun jälkeen luuturättejä, kun ruokakaupoissa on mielettömät valikoimat muutakin kuin dalia ja masalamausteita...

Ajatuskin maanantai-illasta ahdistaa ja kovasti. On varmasti vielä vaikeampaa palata nyt kuin oli kesälomalta. Voi miksi meidän komennuspaikkamme ei ole Singapore?????

Ei pitäis siis poistua Intiasta ettei tietäis paremmasta.

Nostan hattua heille jotka kykenevät elämään tyytyväisinä Intian olosuhteissa ja vielä nauttimaankin siitä. Minä en siihen pysty.

Kiva olla taas Singaporessa pitkän tauon jälkeen. Olemme käyneet täällä 1998 parin päivän ohikulkumatkalla kun olin lähes viimeisilläni raskaana ja ehkä tässä ilmanalassa ja kosteudessa olotilani ei ollut se parhain.

Nyt koko perhe on nauttinut Singaporesta ihan täysillä. Ihmetellyt välillä miten kaikki voikaan olla helppoa ja yksinkertaista.

Asuimme Somerset Bencoolen service apartmentissa. Suosittelen ehdottomasti kaikille jotka matkustavat Singikseen isommalla porukalla. Varasimme 2mh huoneiston lisävuoteella mutta saimmekin upgreidauksen 3mh huoneistoon! Tässä asuisi kevyesti 6 tai 7 henkinen porukka. Hintaan kuuluu aamiainen, mika ei kyllä hotelliaamiaista vastaa, mutta sillä ollaan pärjätty lounaaseen saakka hyvin.

Ja sijainti! Kävelymatka Orchard Roadille, Bugikseen, Little Indiaan...

Perjantain vietimme lähes kokonaisuudessa Sentosan saarella. Olimme varanneet aamuksi lapsille delfiiniuinnin Dolphin Lagoonissa. Sää, mikä monesti tässä maassa on vaihteleva, oli kuitenkin aamusta kovin sateinen ja ukosti ja aamun uinti jouduttiin siirtämään iltapäivään.

Vietimme sen ajan sitten Underwater Worldissa. Se ei nyt mitenkään ihmeellinen ollut. On noita tullut nähtyä useita eri maissa ja Shanghain Ocean Aquariumia ei ole voittanutta! Mutta saimme kuitenkin ajan kulumaan rauskuja syötellen ja muuten kierrellessä.

Iltapäiväksi sää selkeni ja delfiiniuinti onnistui.

1255836730_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1255836642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lapset tykkäsivät (ja sehän se tietenkin oli pääasia) ja Visa vinkui kiitettävästi. Kolmen lapsen uinti ja 11 kpl valokuvia maksoi noin 550 SGD!

Suosittelen ehdottomasti!!! Kiitos Mari erityisesti tästä vinkistä!! 

PS. Olen kuitenkin tajunnut yhden hyvänkin puolen Bangaloressa. Ilmasto. Se on lähes täydellinen. Ei ole Singaporen kaltaista kamalaa ilmankosteutta.