Hieman huolettaa. Melkeinpä pelottaa.

Joululoma siis. Loma, jota odotamme kuin kuuta nousevaa ja jolle on jälleen kerran lastattu niin paljon odotuksia. Varmaan liikaakin.

Se, mikä siinä lomassa pelottaa on sikainfluenssa. Jos olisin ihan vain Intian lehdistön ja tv:n varassa ei minua huolettaisi yhtään. Mutta kun luen suomalaisia iltapäivälehtiä netistä niin vähemmästäkin pieni paniikki on alkanut nostaa päätään. Uutisointi on aivan uskomattomissa sfääreissä.

Täällä en enää muistakaan milloin paikallislehdessä olisi ollut juttu sikainfluenssasta. Oikeastaan koko SI unohtui intialaiselta lehdistöltä Karnatakan suurten tulvien aikaan ja uutisointi väheni 99%. Enemmän uutisoitiin toukokuussa. Ei ole aavistustakaan saako täältä jostakin SI-rokotetta ja jos saa, niin kenelle sitä jaetaan. Tuskin kuitenkaan meille ulkomaalaisille. Pitää varmaan ottaa jossakin vaiheessa puhelu kotikuntaan ja kysäistä meidän rokotustilanteesta.

Alkusyksystä meuhkasin käsidesien tarpeellisuudesta lapsille ja kauhistelin koulun hälläväliä asennetta. Nyt käsidesit ovat valitettavasti hieman liian usein unohtuneet kotiin ja mennään entiseen malliin.

Sitä olen nyt miettinyt, että riskeeraanko lasteni terveyden menemällä Suomeen joululomalle. Olisiko sittenkin turvallisempaa pysytellä täällä Intiassa? Kerrankin.

Joulukuun alussa satumme Suomeen varmasti epidemian kohokohtana. Mutta toisaalta, meillä sairastetaan normaalistikin niin vähän, että jospa nytkään ei tartuntaa tulisi. Lapset eivät ole koskaan olleet influenssassa ja muutaman kerran kun on kuumetta ollut, se on mennyt parissa päivässä ohi.

Täytyy aloittaa ennen sairaaseen Suomeen menoa erityinen kuuri kaikilla mahdollisilla vitamiineilla.

Mutta kun/jos meillä joku sairastuu korkeaan kuumeeseen kurkkuoireilla, niin en aikaile Tamiflun aloittamisen kanssa vaan kuuri alkaa tässä talossa heti. Onneksi meillä on lääkekaapissa pari pakettia ihan kaiken varalta.