Perjantaina saimme todistaa auringonpimennystä. Harvinaista herkkua, olit missä päin palloa tahansa. Harmi vaan, että meillä ei ollut kunnon suojaimia ja jouduimme katsomaan pimennyksen television kautta enka uskaltautunut uhraamaan kameraakaan kuvaamiseen.

1263717637_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Intialaiselle auringonpimennys on iso ja pelottava asia. Hehän ovat tunnetusti hyvin taikauskoista kansaa ja auringonpimennykseen, jos mihin liittyy mitä kummallisempia uskomuksia.

Karnatakan hallitus oli päättänyt, että koulut pidetään suljettuina, joten lapsillakin oli auringonpimennyksen takia vapaapäivä. Ei kuulunut valituksen sanaa lasten suusta ;). Kuvitelkaapa samanlaista tapahtuvaksi Suomessa tai muissa lansimaissa... Ehka ei menisi ihan heti tuollaiset paatokset lapi. Tamakuuluu ihan sarjaamme mielenkiintoiset paatokset koulujen kiinnipitamiseksi... Onhan koulu toki ollut kiinni myos entisen paaministerin seka naapuriosavaltion ministerin kuolemien johdosta ja ehkapa olisi ollut kiinni myos silloin kun Bangaloren yksi suosituimmista nayttelijoista kuoli (nyt vain sattui kuolemaan joululoman aikana).

Harvoin on Bangaloren kadut olleet niin tyhjät kuin olivat perjantaiaamuna. Matkan teko MG Roadille Whitefieldistä kesti vain puoli tuntia! Suurin osa kaupoista oli kiinni ja kertoipa mieskin suurimman osan paikallisista työntekijöistä jääneen kotiin suojaan auringonpimennykseltä.

Sillä auringonpimennyksen aikanahan on hyvä pysytellä sisällä, että vaarallinen säteily ei sinua saavuttaisi...

Missään nimessä et myöskään saa syödä mitään pimennyksen aikana, varovaisimmat pidättäytyivät ruoasta koko päivän...

Raskaanaolevat eivät saa mennä ulos (säteily tekee sikiöstä sokean) ja he eivät myöskään saaneet syödä mitään tai koskettaa metallia...

Paikallislehdestä luin kuinka joissakin perheissä, joissa lapsilla oli jonkin sortin neurologisia sairauksia tai kehitysvammoja, lapset upotettiin kaulaa myöten lehmän lantaan auringonpimennyksen ajaksi. Ja olipa sita kokeiltu aikuisellekin. Ja mikä pettymys se olikaan ollut kun parantavaa vaikutusta ei ollutkaan. Jossakin tapauksessa poliisit olivat tulleet keskeyttämään epäinhimillisen ja täysin tehottoman hoitomuodon...

1263716508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennen auringonpimennystä temppeleissä riitti väkeä. Kodeissa myös tehtiin puja ja rukoiltiin...

Nainhan se on, me uskomme eri asioihin, toiset faktoihin, toiset syvalle juurtuneisiin perinteisiin uskomuksiin, toiset eivat mihinkaan. Maailma olisi tylsa paikka, jos kaikki olisivat toistensa kaltaisia!