Ekologinen minäni on ollut hieman pimennossa taas täällä Intiassa ollessani. On muuten uskomattoman hankalaa olla ekologinen, kierrättää jne. tässä maassa.

Kauppakäynnillä kärryissä on lopulta 10 puolityhjää muovipussillista tavaraa, limpparipulloja ei voi palauttaa kauppoihin, paperin kierrätystä ei ole järjestetty, eikä metallin, eikä lasin... Paristot heitetään sekajätteeseen, roskat auton ikkunasta tien varteen (en minä vaan muut)...

Tässä muutama juttu mainitakseni. Välillä se ahistaa enemmän ja välillä vähemmän. Tuskin maltan odottaa taas sitä päivää kun pääsen koti-Suomeen ja siellä vihdoin ja viimein täydellä teholla kompostoimaan ja kierrättämään. Kompensoin sillä sittten sitä, että en aja hybridi- tai pienipäästöisellä autolla ;).

Tänään sitten koin heräämisen Mother Earth-kaupassa. Siellä myydään paljon orgaanisia tuotteita (jopa farkkuja), käsitöitä ja PESUPÄHKINÖITÄ!!!

Olen lukenut ja kuullut näistä Intian ihmeistä eli pesupähkinöistä paljon eri medioista, mutta en ole siitä "sillä silmällä" etsinyt täältä kaupoista ja toreilta. Tänään niitä sitten löytyi ihan sattumalta ja pitihän sitä yksi pussillinen ostaa kotiinviemisiksikin.

1263729858_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on sitten ensimmäinen koneellinen pesty ja kai ihan kivan puhdasta tuli. Tuoksu tosin ei mitenkään BioLuvin tasoinen ollut ja taidan tästä lähtien kuitenkin poiketa ekologiselta polulta ja laittaa tippasen hyväntuoksuista huuhteluainetta mukaan...

Eli eikun pyykkäämään!