Raita on aivan ihana lisäke melkein kaikelle ruoalle ;). Raikas ja kesäinen.

1272770803_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä eilisen kokin ohje noin 4 hengelle (jos joukossa ei ole katamaisia raitan syöjiä ;)).

KURKKURAITA:

- puolikas suomalaisen kokoisesta tuorekurkusta

- 1 punasipuli

- 1rkl jauhettua kuminaa (jeeraa)

- 1tl suolaa (tarkista maku)

- 400g dahia eli maustamatonta jogurttia

- kourallinen pilkottua tuoretta korianteria heille jotka siitä tykkäävät

 

1. Raasta kuorittu tuorekurkku.

2. Pilko punasipuli pieniksi paloiksi.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja säilytä jääkaapissa.

 

That´s it ja niiin herkullista ja raikasta. Vaikkapa suomalaisten uusien perunoiden kanssa. Vastapyydetyn kalan seuralaisena. Grillatun lihan kanssa...