Eilen koitti sitten päivä, jolloin pääsimme kokeilemaan tandooriuunia ensimmäisen kerran.
Kokki saapui sytyttelemään uunin klo 12 ja aloitti ruokien marinoinnit ynnä muut valmistelut.
Kahden tunnin lämmittämisen jälkeen uuni oli kyllin kuuma ruoanlaittoon.
Täytetyt perunat tehtiin ensimmäisenä. Niiden kypsentämisessä meni melkein tunti.
Perunat ja painekattilalla esikypsennetyt naudanlihat. Hirvenlihakin muuten sopii varmasti hyvin tandoorilihaksi.
Marinoidut paneerit ja paprikat olivat valmiita tikkuihin.
Ja uuniin.
Mutta kuka meillä sitten hoitaa naanleipien paiston??? Kokki ei missään nimessä halunnut käsineitä tai pannulappuja vaan hoiteli kaiken tulikuumien tikkujen kääntelyistä naanleipien paistoon PALJAIN KÄSIN... Minusta ei ole samaan.
Kokki oli aivan huippu siinä suhteessa, että ruoka oli maustettu suht maltillisesti. Monesti täällä nimittäin käy siten että, jo alkupala on niin voimakkaan tulista, että seuraavat ruokalajit maistuvat ihan vain samalle tulisuudelle... Nyt jokainen ruokalaji oli maukas, hivenen tulinen mutta mikään niistä ei turruttanut makuaistia ja pilannut ruokailua.
Sekoitus intialaista ja kiinalaista. Tandoorikanaa, tandoorinautaa, täytettyjä perunoita, raitaa, korianteridippiä, paneeria ja paprikoita höystettynä kiinalaisella paistetulla riisillä.
Maistuis varmaan teillekin?
Kommentit