Eilen koitti sitten päivä, jolloin pääsimme kokeilemaan tandooriuunia ensimmäisen kerran.

Kokki saapui sytyttelemään uunin klo 12 ja aloitti ruokien marinoinnit ynnä muut valmistelut.

1272729566_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1272729296_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kahden tunnin lämmittämisen jälkeen uuni oli kyllin kuuma ruoanlaittoon.

Täytetyt perunat tehtiin ensimmäisenä. Niiden kypsentämisessä meni melkein tunti.

1272729334_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perunat ja painekattilalla esikypsennetyt naudanlihat. Hirvenlihakin muuten sopii varmasti hyvin tandoorilihaksi.

1272729400_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marinoidut paneerit ja paprikat olivat valmiita tikkuihin.

1272729462_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja uuniin.

1272729703_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta kuka meillä sitten hoitaa naanleipien paiston???  Kokki ei missään nimessä halunnut käsineitä tai pannulappuja vaan hoiteli kaiken tulikuumien tikkujen kääntelyistä naanleipien paistoon PALJAIN KÄSIN... Minusta ei ole samaan.

1272729794_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1272729857_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokki oli aivan huippu siinä suhteessa, että ruoka oli maustettu suht maltillisesti. Monesti täällä nimittäin käy siten että, jo alkupala on niin voimakkaan tulista, että seuraavat ruokalajit maistuvat ihan vain samalle tulisuudelle... Nyt jokainen ruokalaji oli maukas, hivenen tulinen mutta mikään niistä ei turruttanut makuaistia ja pilannut ruokailua.

Sekoitus intialaista ja kiinalaista. Tandoorikanaa, tandoorinautaa, täytettyjä perunoita, raitaa, korianteridippiä, paneeria ja paprikoita höystettynä kiinalaisella paistetulla riisillä.

1272729925_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maistuis varmaan teillekin?