Suomella ja Intialla on hyvin paljon yhteistä. Esimerkiksi intohimo tiettyihin urheilulajeihin. Suomelle JÄÄKIEKKO on pyhä asia ja Intialle se on KRIKETTI.

Hieman jää nyt kaihertamaan se, että IPL (India Premium League)-matsiin ei päästykään. Taannoin meillä oli suunnitelma mennä katsomaan kun Bangaloren Royal Challenge höykyttää Mumbai Indians. Toisin kävi emme saaneetkaan lippuja, rahat palautui meille ja jäimme kotiin. No, hyvä niin sillä juuri sen matsin alla räjähteli pari pientä pommintynkää krikettistadionin edustalla...

Niin, mitä mun pitikään kirjoittaa... Eli tästä intohimosta ja yhtäläisyyksistä.  Viime päivinä lehdissä on ruodittu Intian surkeaakin surkeampaa menestystä T20 World Cup´ssa. Yhdeksi syyksi on nyt löydetty eräiden pelaajien mieltymys bailaamiseen ja viskiin. Epäterveelliset elämäntavat näkyvät eräissä pelaajissa ja heistä moni on aivan liian huonokuntoinen ja ylipainoinen pelatakseen kunnolla.

Ja entäs kun joukko pelaajia oli erehtynyt hävityn pelin jälkeen pubiin nollaamaan tilanteen suomala.. eikun intialaiseen tyyliin mutta liian lähelle pettyneitä intialaisia kannattajia St. Luciassa... Siitähän ei  hyvä seurannut vaan tappelua ja sanaharkkaa.

Paikallislehteä lukiessa tulee ihan déjà vu- tunne.  Ihan kuin olisin lukenut samankaltaista ruodintaa suomalaisista sanomalehdistä monen monituista kertaa. Häviön hetkellä on hyvä haukkua ja voiton hetkellä hehkuttaa.

Häviöt kriketissä ovat ihan samanlainen maailmanloppu intialaiselle kuin Suomen häviöt Ruotsille jääkiekossa .

Ihan suomalaista meininkiä Intiassa ;D.

Mutta tällä kertaa Suomella taitaa olla vielä mahdollisuuksia  jäljellä. Tuleekohan Suomesta seuraava Maailmanmestari???

Muutenkin suomalaisilla ja intialaisilla on hyvin samanlainen kansallinen mentaliteetti. Uskallapas sanoa mitään negatiivista suomalaiselle Suomesta tai intialaiselle Intiasta. Se on virhetikki. Suomalainen saa mollata maataan ja intialainen Intiaa, mutta ulkomailla asuva suomalainen/ulkomaalainen ei saa sanoa mitään negatiivista Suomesta toiselle suomalaiselle. Eikä myöskään saa sanoa mitään negatiivista asuinmaastaan. Silloin leimautuu turhan valittajaksi, rasistiksi ja sopeutumattomaksi. Toisaalta ei myöskään saisi liikaa kehua. Ihme touhua.

Parasta olla siis hiljaa. Herkkänahkaista touhua toden totta.